Nieuwezijds voorburgwal

historische Straten uit 1867

Spuistraat

Deze zomer extra schoonmaakrondes in de binnenstad

Aanpak afval centrum Amsterdam

Bewoners, bezoekers en ondernemers hebben de laatste jaren op veel punten gemerkt dat de straten niet altijd schoon te houden zijn met alleen de inzet van de gemeentelijke reinigingsdiensten. Dit heeft onder meer geleid tot rattenplagen en andere overlast in de binnenstad. Daar wil iedereen graag vanaf!

Om naast het harde werk van de reinigingsdiensten de straten van de binnenstad op nog meer momenten vrij te maken van vuil en afval, gaat schoonmaakbedrijf B2Cleaning de straten extra goed schoonhouden.

Dankzij een samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, Centrum XL en ondernemers en eigenaren in de Amsterdamse binnenstad zullen de straten deze zomer vaker worden schoongemaakt. Zij hebben geld bij elkaar gelegd om extra schoonmakerploegen door de straten te laten rijden.

Dat dit is gelukt en nu van start gaat, vieren we op donderdag 27 juni met een feestelijke aftrap. Tussen 11 en 12u op het Koningsplein. Afvalkoningin Frouwkje Smit is hierbij ook aanwezig!

Wat kun je zelf doen om hartje centrum schoner te houden? De gemeente plaatst steeds meer ondergrondse afvalbakken in het centrum. Help mee informatie te verspreiden onder buren, wanneer zij niet waar zij hun afval kwijt kunnen. Niet iedereen lijkt hier al van op de hoogte.

Zie je afval dat niet is opgehaald? Maak een melding bij de gemeente via meldingen.amsterdam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *